Terug naar overzicht

De verschillen tussen AGV en AMR

Automated Guided Vehicle (AGV) en Autonomous Mobile Robot (AMR) zijn in essentie hetzelfde: beiden verplaatsen materialen van de ene naar de andere kant. AGV’s zijn al jarenlang een begrip in de industriële sector om intern transport te automatiseren. Nu is er een revolutie gaande met de opkomende AMR’s.

Automated Guided Vehicle

Een AGV beweegt zich langs gemarkeerde lijnen of draden die op de vloer zijn bevestigd. Afhankelijk van het type AGV is het ook mogelijk dat deze zich voortbeweegt door middel van radiogolven, zichtcamera’s, magneten of lasers. Hierdoor zijn deze beperkt tot het volgen van vaste routes en niet flexibel inzetbaar. Wanneer er een object op de route staat, detecteert de AGV dit en stopt, maar kan er niet omheen navigeren. Het object moet eerst van de route verwijderd zijn voordat de AGV verder kan.

Autonomous Mobile Robot

Een AMR is mobiele robot die de mogelijkheid heeft om zich aan te passen aan zijn omgeving. Deze mobiele robot maakt een scan van zijn omgeving door middel van de ingebouwde sensoren en lasers. Zo brengt de AMR zijn omgeving in kaart en kan zelf de meest efficiënte route bepalen. Wanneer er aanpassingen worden doorgevoerd in de werkplaats, is het geen probleem voor de AMR om zich aan te passen.

Wanneer er een object op de route van de AMR staat, wordt deze gedetecteerd en manoeuvreert deze eromheen. Dit optimaliseert de productiviteit en zo blijft de materiaalstroom op schema. Wij hebben een nauwe partnership met MiR, trendsetter op het gebied van flexibel autonoom intern transport.