Terug naar overzicht verhalen

ROEQ,   Mobile Industrial Robots,   Interview,   Logistiek & Warehousing  

VDL Apparatenbouw verbetert haar concurrentiepositie door innovatie

VDL Apparatenbouw verbetert haar concurrentiepositie door innovatie


ROEQ,   Mobile Industrial Robots,   Interview,   Logistiek & Warehousing  

Terug naar overzicht verhalen

VDL Apparatenbouw, een toonaangevend bedrijf in de productie van geavanceerde apparaten, streeft voortdurend naar innovatie en verbetering. In hun streven naar optimalisatie stonden ze voor een belangrijke uitdaging: de efficiëntie van hun assemblagelijnen en magazijnprocessen verbeteren.

Essentieel om producten juist samen te stellen

De traditionele aanpak omvatte handmatige levering van onderdelen van het magazijn naar de assemblagelijnen, waardoor werknemers vaak onnodige afstanden moesten afleggen. Deze methode was niet alleen tijdrovend, maar leidde ook tot een verhoogd risico op menselijke fouten. Bovendien leidde het af van de kerncompetenties van de medewerkers - het juist samenstellen van de producten. De noodzaak om dit interne transport te automatiseren was duidelijk.

Zoekend naar een oplossing om hun concurrentiepositie te verbeteren en hun klanten te laten zien dat ze voortdurend bezig zijn met innovaties, kwamen ze in aanraking met Gibas. Dankzij eerdere positieve ervaringen van andere VDL-vestigingen met Gibas, was de keuze voor hen een logische stap.

VDL_Apparatenbouw

"De vrijheid om zelf te mogen programmeren met ondersteuning waar nodig op de eindoplossing werkt voor mij ideaal. De gebruiksvriendelijkheid van de MiR en het gemak waarmee het programmeren gaat is groot." - Mark van Eijndhoven, Technische Ondersteuning Productie.

Gebruiksgemak is een kleine stap om te automatiseren

Het pad naar automatisering werd betreden met de implementatie van de MiR250 met topmodule en ROEQ-kar. Dit is een mobiele industriële robot die speciaal ontworpen is om automatisch materiaal van de ene locatie naar de andere te transporteren. Het gebruiksgemak en de eenvoudige integratie van deze oplossing heeft VDL Apparatenbouw in staat gesteld om de interne transportprocessen drastisch te verbeteren.

De ondersteuning van Gibas bleek cruciaal in dit proces. Hun snelle reactietijd via mail en telefoon, zowel onsite als remote, hielp VDL om vragen tijdens de implementatie soepel en effectief te overwinnen. De samenwerking verliep vlekkeloos en bracht tastbare voordelen voor VDL.

De medewerkers van VDL zijn enthousiast over de MiR en kunnen zich volledig concentreren op hun kerntaken. De investering in de automatisering heeft zich al terugbetaald in termen van efficiëntie, kostenbesparing en medewerker tevredenheid.

Dankzij de gebruiksvriendelijke oplossingen, de efficiënte samenwerking en de betrouwbare resultaten zou VDL Apparatenbouw Gibas zonder aarzeling aanbevelen aan andere bedrijven die op zoek zijn naar automatiseringsoplossingen.

Persoonlijke demo aanvragen

Ontdek hoe Gibas u kan helpen met het invullen van innovatieve oplossingen. Laat ons u overtuigen van de voordelen die wij bieden.

Mask Group 50-1