Terug naar overzicht verhalen

/Mobile Industrial Robots   /Interview   /Logistiek & Warehousing  

De sprong voorwaarts van Brinks Components

De sprong voorwaarts van Brinks Components

Terug naar overzicht verhalen

Brinks Components is een vooraanstaand Europees leverancier van manifold- en componentoplossingen voor diverse industrieën zoals de automotive, landbouw, machinebouw, materiaalbehandeling en hernieuwbare energie. Ze streven naar continue verbetering in productiviteit en efficiëntie. Met een halve eeuw ervaring en expertise in het boren, frezen, ontbramen en reinigen van onderdelen in repetitieve batchgroottes, hebben zij zich gevestigd als betrouwbare partner voor bedrijven die streven naar kwaliteit en consistentie.

Van manueel naar geautomatiseerd

In het streven naar optimalisatie en modernisering van hun processen, heeft Brinks een aanzienlijke uitdaging ervaren. In het verleden vertrouwde Brinks op manuele processen voor het transport van manden vanuit de wasmachine naar de cleanroom. Dit proces was tijdrovend, arbeidsintensief en liet weinig ruimte voor flexibiliteit. Toen Brinks besloot hun oude waslijn te vervangen door een nieuwe, kwam het besef dat er behoefte was aan een meer autonome, ruimte-efficiënte en foutbestendige oplossing.

IMG_1511

"De samenwerking met Gibas was uitstekend. In drie maanden tijd gingen we van de eerste vraag tot implementatie, een ongelooflijk snel beslissingstraject. Dankzij hun expertise konden we dit zo snel realiseren." - Brinks Components.

De oplossing, resultaat en hoe Gibas heeft geholpen

Met behulp van een AMR van Mobile Industrial Robot (MiR), was Gibas in staat om een systeem te ontwikkelen dat niet alleen het transport van wasmanden van de wasmachine naar de cleanroom automatiseerde, maar ook de noodzaak van uitgebreide rollenbanen en dwarstransporten elimineerde.

Elke mand is voorzien van een RFID-tag, waardoor de MiR-robot precies weet waar elke mand heen moet, waardoor de kans op fouten miniem is. Deze innovatieve aanpak heeft geresulteerd in een meer flexibele, ruimte-efficiënte oplossing die de mogelijkheid biedt voor 24/7 productie.

Gibas' betrokkenheid bij dit project heeft niet alleen geresulteerd in de succesvolle implementatie van een geavanceerde automatiseringsoplossing, maar heeft ook de relatie tussen Brinks en Gibas versterkt. Door nauw samen te werken en naar de specifieke behoeften van de klant te luisteren, kon Gibas een oplossing bieden die perfect aansloot bij de behoeften van Brinks Components.

Persoonlijke demo aanvragen

Ontdek hoe Gibas u kan helpen met het invullen van innovatieve oplossingen. Laat ons u overtuigen van de voordelen die wij bieden.

Mask Group 50-1