Terug naar overzicht verhalen

/Mobile Industrial Robots   /Food & FMCG  

Verkade gebruikt MiR voor verplaatsen van biscuits

Verkade gebruikt MiR voor verplaatsen van biscuits

Terug naar overzicht verhalen

Verkade, een van oorsprong Nederlands bedrijf gespecialiseerd in het produceren van beschuit, chocolade en koek, zocht naar mogelijkheden om het verplaatsen van hun biscuits te automatiseren. In samenwerking met Wals Systems hebben we een Autonome Mobiele Robot (AMR) van Mobile Industrial Robots geïmplementeerd.

Van manueel naar automatisch

Voorheen moesten pallets met dozen handmatig van de ene naar de andere kant worden verplaatst, een tijdrovende taak. Verkade nam het initiatief om te onderzoeken of dit proces geautomatiseerd kon worden, wat leidde tot een samenwerking met Wals Systems en Gibas voor een oplossing met Mobile Industrial Robots (MiR).

Liftsysteem voor verschillende hoogtes

Het plaatsen van rollerbanen tussen de twee locaties was onmogelijk zonder de toegang te blokkeren en de doorgang voor personeel te belemmeren. Bovendien moest de ruimte afsluitbaar blijven met een automatische roldeur.

De applicatie moest aan twee eisen voldoen. Ten eerste moest het systeem kunnen communiceren met de automatische roldeur om vertragingen te voorkomen en manuele handelingen overbodig te maken. Dankzij de software van de MiR kan eenvoudig bepaald worden waar de robot zich bevindt en kan het communiceren met de automatische roldeur. Zodra de MiR een bepaalde zone nadert, opent de roldeur automatisch zodat de AMR zijn weg kan vervolgen.

Ten tweede moest de MiR in staat zijn om op verschillende hoogtes te werken, aangezien de rollerbanen op diverse niveaus waren geïnstalleerd. We hebben de MiR uitgerust met een op maat gemaakte liftmodule die zich aanpast aan de hoogte van de betreffende rollerbaan. Deze liftmodule is speciaal ontworpen om te voorkomen dat de lading biscuits eraf valt.

Met deze slimme aanpassingen heeft Verkade een flinke sprong vooruit gemaakt in het automatiseren van hun productieproces. Dit project laat niet alleen zien wat er allemaal mogelijk is met de nieuwste technologie in de industrie, maar het zet ook grote stappen qua efficiëntie.

Persoonlijke demo aanvragen

Ontdek hoe Gibas u kan helpen met het invullen van innovatieve oplossingen. Laat ons u overtuigen van de voordelen die wij bieden.

Mask Group 50-1